Öğretmenler Kurulu Toplantı

ŞEHİT MUSTAFA NOHUT ANAOKULU 2022 / 2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI  ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI  TUTANAĞIDIR

Toplantı Yeri                                      : Öğretmenler Odası

Toplantı Tarihi ve Saati                : 12/ 12 / 2022

Toplantı No                                       : 2

GÜNDEM MADDELERİ

1. eTwinningportalının öğretmenlere tanıtılması ve üye olmalarının sağlanması,

2.Öğretmenlere eTwinningonline eğitim sitesinin tanıtılıp eTwinning eğitimlerine katılımın teşvik

edilmesi,

3.e Güvenlik ekibinin kurulup  e güvenlik çalışmalarının müfredata entegrasyonu ,

4. Öğretmenlerin rehber öğretmenler tarafından verilen e bağımlılık, e güvenlik ve bilinçli internet

kullanımı eğitimlerine ve e güvenlikle ilgili eba online eğitimlere , MEB'nın Hizmet İçi eğitimlere

katılımın teşvik edilmesi,

5. Okulda taşınabilir cihaz ve cep telefonu kullanımı ,

6. Okul politikasının güncellenmesi,

7. Okulda yürütülen e Twinning projelerinin tanıtımı,

8.eTwinning Okulu olma çalışmalarını yapacak ekibin belirlenmesi ve eTwinning Okulu olma

konusunda yapılacak işlemler,

9.Kapanış.

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

Toplantı,OkulMüdürü Emel Zeliha CİHAN  başkanlığında Okul Konferans Salonunda saat 15.30'da  yoklamanın alınması ve gündem maddelerinin okunmasıyla başladı,gündemmaddelerinin görüşülmesine geçildi.

1.Okul Müdürü Emel Zeliha CİHAN  ,eTwinningportalının öğretmenlere tanıtılması ve üye olmalarının sağlanması konusunda sözü Dilek KAPAR a verdi. eTwinigPortalını tanıtarak portala nasıl üye olunacağını örnek bir sunumla anlattı.

2.Öğretmenlere eTwinning online eğitim sitesinin tanıtılıp öğretmenlerin eTwinning eğitimlerine katılımının teşvik edilmesi konusunda söz alan Sevcan ALTINTAŞ Orhan,portalınESEP'e dönüşümü hakkında bilgi vererek yeni portalın tanıtımı ile ilgili pek çok ilin il koordinatörleri tarafından çevrim içi toplantılar yapıldığını,eTwinningin tam bir paylaşım platformu olduğunu ve bu eğitimlerin sosyal medya platformlarından takip edilerek kolay ulaşılabilen eğitimler olduğunu  ayrıca https://etwinningonline.eba.gov.tr/  sayfasındaki eğitimlere katılmanın öneminden bahsetti.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Sevcan ALTINTAŞ,eTwinning'in katılımcılarının; internetibilinçli kullandığını,öğretmenler arasındaaktif işbirliği sağladığını,farklı sınıflardan öğrencileri gruplarının birlikte proje yürüttüklerini,eTwinnge katılımlarınher yerde görünebilir olduğuna ve projelerin ulusal ve uluslararası olduğuna değinerek eTwinning çalışmalarının katkılarından bahsetti.

3.e Güvenlik ekibinin kurulup  e güvenlik çalışmalarının müfredata entegrasyonu  konusunda,e Güvenlik Ekibini oluşturuldu.Kurul:

e Güvenlik çalışmalarının derslere entegrasyonu konusunda söz alan Ekin KESTEK

e-güvenlik konularının müfredatı ilgili derslerin yıllık planlarına eklenerek öğrenciler bu konularda bilgilendirilecek,öğrencilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda çevrim içi güvenliği geliştirmek için rehberlik öğretmenleri akran eğitimi uygulanacak,teknolojiyi olumlu kullanan öğrenciler ödüllendirilecek,çevrim içi güvenlik politikası tüm çalışanlarımıza resmi olarak duyurulacak ve      10-11 Şubat Güvenli İnternet Günü okulumuzda kutlanacaktır,dedi. Bu güne yönelik okul koridorları ve sınıflarda pano çalışmalarımız ve sosyal medya paylaşımlarımız olmalı,dedi.

4. Öğretmenlerin, rehber öğretmenler tarafından verilen e bağımlılık, e güvenlik ve bilinçli internet

katılımın teşvik edilmesi konusunda Okul Müdürü Emel Zeliha CİHAN  ,bu eğitimlerin takibinin yapılmasını ve katılımın yüksek olmasını istedi.

5. Okulda taşınabilir cihaz ve cep telefonu kullanımı  konusunda söz alan Okul Müdür Yardımcısı Hacı Ömer ŞAMLI ,okulumuzda taşınabilir cihaz ve telefonlar için sınıflarda bulunandolapların amacına uygun kullanımı için öğretmenlere düşen görevi  hatırlatarak öğrencilerin ilkderste telefon ve diğer cihazlarını dolaba koymalarının ve dolapların kilitlenmesinin takibinin önemine değindi.

6. Okul politikasının güncellenmesi konusunda Okul Müdürü Emel Zeliha CİHAN  ,politikanın hazırlanarak Okul web sitesinde yayımlanacağını  belirtti.

7. Okulda yürütülen eTwinning projelerinin tanıtımını  Dilek KAPAR ve eTwinnig Kulübü Danışman Öğretmeni  Hanım AVCI  yaptı.

8. eTwinning Okulu olma çalışmalarını yapacak ekip aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:

Kurul;Okul Müdürü Emel Zeliha CİHAN  başkanlığında Dilek KAPAR ,Sevcan ALTINTAŞ , Hanım AVCI  , Ekin KESTEK Müdür Yardımcısı Hacı Ömer ŞAMLI  'dan oluştuldu ve yapılacak işlemlerle ilgili görev dağılımı yapıldı.

eSafetyLabel çalışmalarını  Dilek KAPAR , Ekin KESTEK 'nun diğer görevlerinse Kurul'un diğer üyeleri ile paylaşılması kararı alındı.

9.Toplantı,iyi dileklerle sonlandırıldı.

Ekin KESTEK                   Dilek KAPAR          Sevcan ALTINTAŞ    Hanım AVCI       Hacı Ömer ŞAMLI

Mehtap SANCAK ŞENGÜL              Semiha GÜRBÜZ              Neslihan ERKÖK              Emel Zeliha CİHAN