''e Twinning School'' Toplantı Ve Tutanağımız

3.      eSafetyÇalışmaları

4.      Kapanış

GÜNDEMMADDELERİNİNGÖRÜŞÜLMESİ

1.      Okul Müdürü Emel Zeliha CİHAN tarafından gündem maddelerini görüşmek üzere toplantıaçılışıyapıldı.

2.      MüdürYardımcısıHacı Ömer ŞAMLIyürütmüşolduğumuzeTwinningprojelerininbaşarılıbirşekildetamamlanmasıvekaliteetiketiileödüllendirilmesisonucunda"eTwinningOkulu"olmadavetialdığımızıbelirtti.Ekin KESTEKişbirliğiiçerisinde çalışmanın ve birlikte hareket etmeninbaşarılıbirsüreçiçinönemliolduğunadikkatçekti.Okul Müdürü, eTwinning portalına üye olmanın okulun,eTwinningaktivitelerindeaktifbirişbirliğiolduğunugöstermesigerektiğiniifadeetti.

3.      Okul Müdürü tarafından e-güvenlik ile ilgili hususlar hakkına bilgi verildi. Çağımızınenönemliiletişimaraçlarındanbiriolaninternetin,bilinçlikullanımı,zararlıiçeriklerindenkorunma,siberzorbalıkveistismarınönemlibirhalaldığını,bubağlamda çocuklarımızın internetin zararlı içeriklerinden ve istismarlardan korunmasıiçin okul politikası oluşturulmasının faydalı olacağı belirtti. Okul Müdürü, MüdürYardımcısı ve öğretmenlerin katkısı alınarak "e-güvenlik okul politikası ve kuralları"oluşturuldu. Müdür Yardımcısı okulda fotoğraf/video çekimleri kapsamında dikkatedilecek hususlar hakkında bilgi verdi. Okulun muhtelif yerlerine uyarı levhalarınınasılacağınıbelirtti.Dilek KAPARMilliEğitimBakanlığıtarafındanyayımlanan"SosyalMedyaKullanımı"hakkındabilgivererekdikkatedilecekhususlaradeğindi.

Neslihan ERKÖKeSafetylabel.euadresindendeğerlendirmeçalışmalarınınyapılarakgüvenlik etiketi almanın önemli olduğu belirtti. Diğer öğretmenlerin de siteye üyeolmasınınek puan getireceğinisözlerineekledi.

Hanım AVCIgüvenlivebilinçliinternetkullanımıkonularınaderslerdeyerverdiğini,müfredataentegreettiğinibelirtti.

4.      OkulMüdürü,iyidileklerletoplantıyısonaermiştir.

ALINANKARARLAR:

1.      Güvenliinternetkullanımıileuyarılevhalarınokulunmuhtelifyerlerineasılmasıvesürekliolarak kalmasına,

2.      Okulsınırlarıiçerisindeizinsizfotoğraf/videoçekilmemesikonusundahassasdavranılmasına,

3.      eTwinningfaaliyetlerininyaygınlaştırılmasına,

4.      Güvenliinternetgünükapsamındaçeşitlietkinliklerinyapılmasına,

5.      Veliveöğrencibilgilendirilmelerininyapılmasına,

6.      e-Güvenlikkonularınaderslerdeyerverilmesine,

7.      eSafetyetiketikonusundaçalışmalarındevametmesine,etiketingümüşseviyeyeulaşmasıiçin gerekligayretingösterilmesineKARARVERİLDİ.

Hanım AVCI                    Neslihan ERKÖK            Dilek KAPAREkin KESTEK                                             Hacı Ömer ŞAMLI

MüdürYardımcısı