e Twinnig ''Küçük Adımlarla Satranç Öğreniyorum'' Projemiz Başladı.

e Twinnig ''Küçük Adımlarla Satranç Öğreniyorum'' Projemiz Başladı.Our e Twinning ''I 'm Learnıning ChessWith Small Steps'' Project Has Begun.

KÜÇÜK  ADIMLARLA SATRANÇ ÖĞRENİYORUM/

PROJE HAKKINDA

Küçük yaşta öğrencilerimize zeka oyunlarından satranç sevdirmek ,ilgi duymalarını sağlamak

teknolojiden uzak olmalarını sağlamak için kurulmuştur. Satrançın çocukların gelişiminde önemli katkıları olduğu bilimsel açıdan kanıtlanmış bir gerçektir. Küçük yaşta Satranç çocukların yeteneklerinin farkına varmalarına, geliştirmelerine ve zekâlarını etkili bir şekilde kullanmalarına katkıda bulunmaktadır. Çocukları birçok yönden akranlarından farklı kılan bu sporun çocuklara öğretilmesi onların zihinsel, sosyal, duygusal ve akademik gelişimi açısından önemlidir. Bu düşünceyle başta okulumuz olmak üzere ortak okullarımızda da satrançı doğru ve eğlenceli  bir biçimde öğretmeyi istiyoruz.

• HEDEFLER
    • Öğrencilere Satranç oyununun bir spor olduğunu farkına varmasını sağlamak ,
    • Küçük yaşlarda satranç ile tanışmayı hedefliyoruz
  • . Öğrencilerimizin Satranç taşları bilmesini hedefliyoruz
    • Öğrencilerimizin Satranç taşlarının hareketlerini bilmesini hedefliyoruz
  • .Öğrencilerimizin satranç oyununun kurallarını bilmesini hedefliyoruz
    • Şah ve matın ne anlama geldiğini bilmesini hedefliyoruz
    • Öğrencilerimize ileri düşünme becerisi kazandırmayı hedefliyoruz

ÇALIŞMA SÜRECİ
 Ocak ayında başlayıp Nisan ayında bitmeyi hedeflemektedir.Ortaklar ile karar  ay ay  proje çalışmaları belirlendi.Tüm ortaklar ile twinspace de iletişim halinde  bulunulacaktır.

BEKLENEN SONUÇLAR

.Öğrencilerimiz karşılıklı saygıyı , sabretmeyi,zekayı etkin kullanmayı kazandırmak

.Velilerimizin etwinning platformu tanıyor hale gelmesi

.web2 araçlarının tanıtılması ve kullanılması